Gaffelstraat EET zaterdag 14 maart 2015

Nijmegen eet 2003

Gaffelstraat EET is ontstaan naar aanleiding van het gemeente initiatief in 2003, destijds heette het Nijmegen EET. 2003 was het jaar van de ontmoeting!

Ik heb nog een foto uit de oude door opgezocht:

In de landbouwbuurt hebben we dit voortgezet en zo ook dit jaar.

Maar liefst 15 huishoudens meldden zich aan! Het is een soort ‘walking diner’ waarbij drie huishoudens bij elkaar gaan eten.

In de loop van de middag werd een flesje wijn gebracht met een kaartje eraan om iedereen succes te wensen met de kookvoorbereidingen en een gezellige avond toe te wensen.

Om 18:00u. zag je al groepjes mensen in de buurt rondlopen. Het voorgerecht werd gegeten op het eerste adres, van daar uit ging de groep naar het tweede adres voor het hoofdgerecht en ten slotte naar het derde adres voor het toetje. In ons geval begonnen we in de Zichtstraat met een garnalencoctail en gingen we het hoofdgerecht in de Gaffelstraat eten: kip in een jasje van bladerdeeg. Erg lekker! Lopend van het ene naar het andere adres ontmoetten we steeds andere groepjes of zagen we groepjes binnen zitten smullen! Als toetje aten we dessert ‘Sarah Bernard’ met ijs en ananas met als extra een Charlotte taart voor bij de koffie. Iedereen had erg zijn best gedaan. We hebben heerlijk gegeten, gelachen en gekletst.

Volgend jaar weer! Maar nu eerst op naar de Buurtdag waar ook altijd heerlijk gekookt wordt en we met zijn allen op straat eten!Gaffel eet 2015Knipsel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *