Wijkdag geslaagd

Peer, peer, appel peer

Het is zaterdag 16 september, vandaag vieren we het buurtfeest in de Landbouwbuurt.

Op de kruising van de Zichtstraat en de Gaffelstraat staan twee gloednieuwe tenten, gebroken wit, voorkant open en versierd met kleurige vlaggetjes. De bewonerscommissie heeft de tenten gekregen van Standvast Wonen. De tenten zijn betaald met subsidie uit het leefbaarheidfonds.

sā€™ Middags rond drie uur staan een aantal emmers klaar, Jan van der Zanden geeft een muzikale workshop. Hij is betrokken bij Hattrick Percussion en laat ons kennismaken met enkele basisritmes van percussie.

Ik sta met vier dames aan de ene kant, aan de overkant een aantal kinderen.

We krijgen twee stokjes en beginnen simpel, met rechts sla je peer, peer, met links appel peer peer. De ritmes breiden uit en worden langzaam moeilijker. Uiteindelijk trommelen we stevig mee op de muziek van Thriller. Iedereen is vol concentratie en enthousiasme. Om ons heen een aandachtig publiek.

Na afloop vertelt Jan nog:ā€ Op zaterdag geef ik les op de kinderboerderij in het Goffertpark. Ik werk volgens het principe toewijding, eenvoud en samenspel.

Het doel is kinderen leren muziek te maken en daar plezier aan te beleven.ā€

Na ons optreden komen de Pierewaaiers volksdansen, begeleid door hun eigen muzikanten. Het is een vrolijk en sfeervol geheel.

De dag wordt afgesloten met een maaltijd, in de tenten zitten bewoners bij elkaar. Genietend van een maaltijd en een drankje en van het ongedwongen contact met elkaar. Proost!

Mariska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *