Wijkhelden in actie

 

Helden van klein tot groot

wijkhelden1
Woensdagmiddag 18 november verzamelen kinderen en enkele ouders zich in de Zichtstraat. Iedereen krijgt een geel hesje, een knijper en een emmer. Het is tijd voor een schoonmaakronde door de wijk, de Landbouwbuurt. Vandaag is de eerste dag dat dit project van start gaat. Kinderen gaan afval opruimen en krijgen daar een beloning voor.
Er zijn acht kinderen aanwezig in de leeftijd van twee tot elf. Imke de oudste van het stel geeft aan graag op te ruimen, daarom doet ze mee. Ze heeft al eerder geholpen bij een opruimactie tijdens een buurtdag.

wijkhelden6

Kobus Naus, een vader uit de Zichtstraat loopt samen met zijn kinderen, van twee en drie jaar mee. Zijn vriendin vond het briefje in de bus en ze besloten mee te doen. “ Niet per se om een opvoedkundige reden, maar meer om ons gezicht in de wijk te laten zien. Wij vinden dit een leuke activiteit en onze kinderen zien zo hoe het afval opgeruimd wordt.”
De groep wordt begeleid door twee vrouwen uit de wijk: Clara Lambers en Diana Ooms. Diana vertelt:” We gaan in principe een keer in de maand aan de slag. Mocht er meer behoefte zijn dan kunnen we het uitbreiden. De kinderen krijgen € 2,50 per keer voor hun hulp.”
Clara licht toe dat er nog meer animo is om te helpen. Er zijn tieners die ook mee willen doen. Wellicht zijn die de volgende keer van de partij. Voor kinderen en ook volwassenen die belangstelling hebben om mee te doen aan de actie van wijkhelden, schrijf je in bij Diana of Clara.
• Diana Ooms Sikkelstraat 32
• Clara Lambers Zichtstraat 54

Mariska Bouw, 20 november 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *